Team Supporter

Bekijk je team door de ogen van
Lencioni & Tuckman

Krijg inzicht in het volledige potentieel van
je team met de bewezen Teamscan.

Al meer dan 2500 teamleden geboost!

Het inzicht dat we nodig hadden voor onze organisatie!

Door Team Supporter hebben onze teams gericht kunnen werken aan hun ontwikkeling en zien we door de hele organisatie verbeteringen en worden successen binnen de organisatie veel meer gedeeld. Een absolute aanrader!
Thieu Smeets
Directeur GGD Brabant-Zuidoost

Hoe Team Supporter de modellen van o.a. Lencioni & Tuckman gebruikt.

Ontdek Teamsupporter

Onze teamscan integreert beproefde modellen zoals die van Lencioni en Tuckman, terwijl we unieke fases toevoegen op basis van onze ervaring. Deze geavanceerde benadering biedt een diepgaand inzicht in teamdynamiek, identificeert sterke punten en kansen voor verbetering, en bevordert een cultuur van continue groei en samenwerking binnen het team.

Bruce Tuckman’s model van groepsvorming omvat vijf fases:

Forming
In de forming-fase komt een groep samen en definieert doelen.
Storming
Storming kenmerkt zich door conflicten en discussies over rollen en taken.
Norming
Norming is waar consensus en samenwerking opbloeien.
Performing
In de performing-fase functioneert het team op zijn best, efficiënt en effectief.
Adjourning
Tenslotte, in de adjourning-fase, voltooit het team zijn taak en evalueert de ervaring.

Deze cyclische modelbenadering geeft inzicht in de dynamiek van groepen, van de vorming van een team tot het afronden van projecten, en biedt begeleiding voor leiderschapsgroei.

Ga je voor de eenmalige boost? Of de structurele aanpak?

Selecteer jouw plan

Of je nu met één team bent, een kleine organisatie, of een grote corporatie met heel veel teams en locaties, de Team Supporter biedt alle mogelijkheden.

Uitproberen

Als je even wilt proeven
hoe Team Supporter werkt

GRATIS

Eenmalig

Team Plus

Voor een team dat bewust
wil blijven ontwikkelen

€49

per maand*

* Gefactureerd per jaar

Team Pro

Voor een team dat er
alles uit wil halen

€79

per maand*

* Gefactureerd per jaar

Plus

Voor een organisatie die de teamontwikkeling
richting willen geven

Prijs op maat

per jaar

Pro

Voor Organisaties grip willen op
de ontwikkeling van hun teams

Prijs op maat

per jaar

Wil je weten welk pakket voor jou het beste werkt? Of heb je vragen over de volgende stap? Plan een gesprek en demo om te beginnen.

Definitie

Wie is Lencioni?

atrick Lencioni is een vooraanstaande schrijver en consultant, gericht op leiderschap en teams. Zijn bestseller “The Five Dysfunctions of a Team” biedt inzichten in teamdynamiek. Lencioni combineert psychologie met zakelijk inzicht om praktische strategieën te bieden voor het overwinnen van samenwerkingsobstakels. Zijn benaderingen, toegankelijk geschreven, hebben wereldwijd organisaties geholpen prestaties te verbeteren en gezonde bedrijfsculturen te bevorderen.

Definitie

Wie is Tuckman?

Bruce Tuckman was een psycholoog bekend om zijn ontwikkeling van het “Tuckman’s Stages of Group Development” model. In de jaren 1960 stelde hij de fasen van forming, storming, norming, performing en adjourning voor om het groepsontwikkelingsproces te beschrijven. Zijn werk vormde een basis voor het begrip van teamdynamiek en leiderschap, en het wordt nog steeds veelvuldig gebruikt in organisatorische contexten om teams te begeleiden door verschillende ontwikkelingsstadia.

Hoe zit dat?

Vragen die we vaker krijgen

Zeker! We raden dit zelfs aan. Als organisatie krijg je ook toegang tot een organisatie dashboard met daarin inzichten over de situaties en verhoudingen van alle teams.

We laten je graag de mogelijkheden zien in een demo. Deze kun je hier zelf vrijblijvend inplannen.

Het invullen van de scan kan echt heel snel en het werkt heel intuïtief doordat je met een schuifje je antwoord aan kan geven. Ongeveer 10 minuten ben je er wel mee bezig. 

Het gaat wel om thema’s die je aan het denken zetten. Als je flink aan het denken wordt gezet kan het invullen van de scan wel wat langer duren. Dit denkproces is dan waarschijnlijk ook heel nuttig geweest!

Team Supporter is zo gebouwd, dat een team dit kan oppakken zonder externe begeleider. Dit is dus niet noodzakelijk.

Soms kan het verstandig zijn om iemand van buiten je team te gebruiken voor het begeleiden van de bespreking van de eerste scan of om nieuwe inzichten te brengen over de aanpak van bepaalde actiepunten. Mocht je hier een ervaren teamcoach voor zoeken, dan kunnen we die vanuit Team Supporter ook leveren. Neem hiervoor contact op.

Dit is gebaseerd op meerdere wetenschappelijke modellen en vele jaren ervaring.

Bekijk hier een uitgebreide toelichting.

Ja. je kunt niet zien wat voor antwoord een ander teamlid heeft ingevuld. Dit is essentieel om de veiligheid en vertrouwen te bewaken.

Wanneer je als team op een hoog niveau terecht komt, en de openheid, vertrouwen en transparantie goed genoeg is, zullen teamleden deze informatie uit zichzelf delen.