Team Supporter

Onze online vragenlijsten zijn ontworpen om jou en je team inzicht te geven in jullie sterke punten én ontwikkelpunten. Het invullen kost ongeveer 10 minuten van je tijd en voelt als een kleine moeite.

Onze Teamscan is compleet en biedt verdieping op diverse thema’s. Zo krijg je een holistisch beeld van de dynamiek in jouw team.

Team Supporter teamscan on ipad

Hoe werkt het?

Bekijk hier de veelgestelde vragen over de teamscan

Scan

Hoeveel tijd kost het invullen van de scan?

Het invullen van de scan kan echt heel snel en het werkt heel intuïtief doordat je met een schuifje je antwoord aan kan geven. Ongeveer 10 minuten ben je er wel mee bezig. 

Het gaat wel om thema’s die je aan het denken zetten. Als je flink aan het denken wordt gezet kan het invullen van de scan wel wat langer duren. Dit denkproces is dan waarschijnlijk ook heel nuttig geweest! Tip: schrijf voor jezelf de belangrijkste inzichten of vragen op die zijn opgekomen door het invullen van de scan.

Is de gratis scan hetzelfde als de scan die je kunt kopen?

Jazeker, die is hetzelfde. Het rapport en het dashboard zijn ook hetzelfde. Ze zijn echter volledig op gebaseerd op hoe jij de scan hebt ingevuld en daarmee geven het rapport en het dashboard alleen maar informatie/ inzichten over hoe jij de samenwerking en de effectiviteit van het team ervaart. Voor een een eerlijk en betrouwbaar beeld moeten de andere teamleden ook de scan invullen. Alleen dan zijn het rapport en het dashboard gebaseerd op de input van het gehele team.  Vraag hen om deel te nemen om er optimaal gebruik van te maken. 

De gratis scan en het bijbehorende rapport en dashboard geven je wel een goed beeld van hoe de teamscan werkt en hoe het rapport en dashboard jullie als team inzichten kunnen geven en handvatten voor jullie ontwikkeling als team. 

Is er ook een scan over leiderschap?

Deze teamscan is echt vooral gericht op de samenwerking en effectiviteit van het team. Leiderschap speelt hier een belangrijke rol in; Leiders kunnen de (ontwikkeling van de) samenwerking maken of breken. Als team kun je op basis van de scan bespreken welke vorm van leiderschap hierbij hoort en ook met elkaar bespreken of hier nog verandering in nodig is. 

Onze partner Use Your Talents heeft hier speciale leiderschapstrainingen voor ontwikkeld. 

Je kunt als teamleider ook een leidende rol pakken in de teamontwikkeling door deel te nemen aan het ‘leren teamcoachen’ traject.

Kan ik een reminder sturen aan mensen om de scan nog in te vullen?

Ja dat kan. Ga naar ‘beheer scans’ of ‘nieuwe scan’. Daar kun je reminders sturen. Je kunt de tekst van de reminder ook aanpassen om een reminder op maat te kunnen versturen. 

Kan ik ook alleen op 1 onderdeel scannen?

Dat kan in de miniscan. Die zit standaard bij je abonnement. Alleen het aantal miniscans die je kunt inzetten verschilt per abonnement. Een miniscan is een vraag uit de scan die je vaker uit wil zetten bij je team om te peilen hoe het ermee staat, maar ook om het onderwerp onder de aandacht te houden. Je kiest zelf je onderwerp, de vragen worden automatisch gekoppeld.

Je kunt deze miniscans activeren vanuit het Team dashboard.

Kunnen mijn teamleider/ andere teamleden mijn antwoorden zien?

Nee. Je krijgt je eigen rapport. Alleen de resultaten van het hele team worden gedeeld. Deze resultaten zijn niet herleidbaar naar jou/ jouw antwoorden. Individuele scans worden niet met jouw teamleider of anderen gedeeld.

Waar baseren jullie de scan en het rapport op?

In onze blog ‘Wat is effectief teamwork‘ leggen we onze visie over hoe teamwork uit en welke inzichten en modellen de onderbouwing vormen voor de scan en de rapportage.