Team Supporter

Bekijk je team in
360-graden

Krijg inzicht in het volledige potentieel van
je team met de bewezen Teamscan.

Al meer dan 2500 teamleden geboost!

Het inzicht dat we nodig hadden voor onze organisatie!

Door Team Supporter hebben onze teams gericht kunnen werken aan hun ontwikkeling en zien we door de hele organisatie verbeteringen en worden successen binnen de organisatie veel meer gedeeld. Een absolute aanrader!
Thieu Smeets
Directeur GGD Brabant-Zuidoost

Hoe Team Supporter van jouw team
een 360-graden foto maakt

Ontdek Teamsupporter

Hoewel 360-graden feedback vaak wordt ingezet om individuele prestaties te evalueren, is het misschien wel belangrijker om via deze feedback het teamfunctioneren te beoordelen. Er zijn meerdere redenen waarom het integreren van 360-graden feedback op teamniveau essentieel is:

360-graden feedback biedt een alomvattend perspectief, omdat het input verzamelt van diverse bronnen binnen en buiten het team.

Door individuele feedback te combineren, ontstaat er een holistisch beeld van het niveau en de dynamiek binnen het team.

Het verschil van inzicht tussen de teamleden over hoe het team functioneert op verschillende onderwerpen is een essentieel inzicht om de samenwerking te kunnen bevorderen.

Ook kan 360-graden feedback voor het team leiderschapsontwikkeling op collectief niveau stimuleren. Zo worden ook de blinde vlekken van managers zichtbaar.

Of het nu gaat om individuele ontwikkeling, team ontwikkeling of het verbeteren van processen, het gebruik van een structurele feedback loop is bewezen effectief.

Stel doelen, Maak plannen, voer uit, evalueer en stel bij. De zogeheten PDCA cyclus (Plan-Do-Check-Act).

Om ervoor te zorgen dat teamleden een dergelijke systematiek altijd gebruiken en zo de kwaliteit van hun output blijven verbeteren, is het noodzakelijk dat ze dit ook op de samenwerking binnen het team toepassen. 

Structureel.

Bij het bevorderen van betrokkenheid en bevlogenheid binnen een organisatie zijn verschillende factoren van cruciaal belang. Drie belangrijke bouwstenen zijn:

  • Duidelijke Communicatie
  • Leiderschap en Vertrouwen
  • Betekenisvol Werk

De Teamscan zorgt dat de visie van de teamleden op deze punten duidelijk naar voren komt en geeft concrete actiepunten waar je als team mee aan de slag kan.

Hoewel je dit dus als team oppakt en bespreekt, zal dit directe invloed hebben op de betrokkenheid en bevlogenheid van je medewerkers. 

In de teamscan kijken we naar alle facetten die belangrijk zijn bij samenwerking in een team. Deze kun je samenvatten in 7 categorieën.

Binnen deze categorieën zijn weer vele onderwerpen gedefinieerd. De Teamscan is intuïtief in te vullen en kost niet veel tijd, maar geeft je een schat aan informatie.

Een groot voordeel bij de 360-graden feedback over een team is dat het niet over individuen gaat, maar over het team als geheel. Dit maakt het voor veel medewerkers ‘veiliger’ om in te vullen en zul je dus eerlijkere feedback ophalen.

Ga je voor de eenmalige boost? Of de structurele aanpak?

Selecteer jouw plan

Of je nu met één team bent, een kleine organisatie, of een grote corporatie met heel veel teams en locaties, de Team Supporter biedt alle mogelijkheden.

Uitproberen

Als je even wilt proeven
hoe Team Supporter werkt

GRATIS

Eenmalig

Team Plus

Voor een team dat bewust
wil blijven ontwikkelen

€49

per maand*

* Gefactureerd per jaar

Team Pro

Voor een team dat er
alles uit wil halen

€79

per maand*

* Gefactureerd per jaar

Plus

Voor een organisatie die de teamontwikkeling
richting willen geven

Prijs op maat

per jaar

Pro

Voor Organisaties grip willen op
de ontwikkeling van hun teams

Prijs op maat

per jaar

Wil je weten welk pakket voor jou het beste werkt? Of heb je vragen over de volgende stap? Plan een gesprek en demo om te beginnen.

Definitie

Wat is 360-graden feedback?

360-graden feedback is een evaluatiemethode waarbij input over prestaties van een persoon of team wordt verzameld van diverse bronnen, zoals collega’s, ondergeschikten en klanten. Het biedt een holistisch beeld door verschillende perspectieven te combineren, waardoor een completer inzicht in competenties, gedrag en prestaties ontstaat voor ontwikkeling en beoordeling.

Hoe zit dat?

Vragen die we vaker krijgen

Zeker! We raden dit zelfs aan. Als organisatie krijg je ook toegang tot een organisatie dashboard met daarin inzichten over de situaties en verhoudingen van alle teams.

We laten je graag de mogelijkheden zien in een demo. Deze kun je hier zelf vrijblijvend inplannen.

Het invullen van de scan kan echt heel snel en het werkt heel intuïtief doordat je met een schuifje je antwoord aan kan geven. Ongeveer 10 minuten ben je er wel mee bezig. 

Het gaat wel om thema’s die je aan het denken zetten. Als je flink aan het denken wordt gezet kan het invullen van de scan wel wat langer duren. Dit denkproces is dan waarschijnlijk ook heel nuttig geweest!

Team Supporter is zo gebouwd, dat een team dit kan oppakken zonder externe begeleider. Dit is dus niet noodzakelijk.

Soms kan het verstandig zijn om iemand van buiten je team te gebruiken voor het begeleiden van de bespreking van de eerste scan of om nieuwe inzichten te brengen over de aanpak van bepaalde actiepunten. Mocht je hier een ervaren teamcoach voor zoeken, dan kunnen we die vanuit Team Supporter ook leveren. Neem hiervoor contact op.

Dit is gebaseerd op meerdere wetenschappelijke modellen en vele jaren ervaring.

Bekijk hier een uitgebreide toelichting.

Ja. je kunt niet zien wat voor antwoord een ander teamlid heeft ingevuld. Dit is essentieel om de veiligheid en vertrouwen te bewaken.

Wanneer je als team op een hoog niveau terecht komt, en de openheid, vertrouwen en transparantie goed genoeg is, zullen teamleden deze informatie uit zichzelf delen.